top of page
MariekeZelissePhotography-3279.jpg

ONTDEK DELFT

ONTDEK DE HISTORISCHE BINNENSTAD 

VAN DELFT

/

Het is de hoogste tijd om jouw bezoek aan Delft te plannen. Op deze pagina vind je alles wat de Delftse binnenstad te bieden heeft op het gebied van overnachten, uit eten & drinken, winkelen en uitgaan & cultuur. Klik hieronder op een van de categorieën en laat je meevoeren door de magisch verlichte stad.

Bezoek Delft: praktische informatie 

Weten hoe je het snelste in Delft kunt komen, waar de openbare toiletten zijn, waar je kunt pinnen of parkeren? Hiervoor verwijzen wij je graag door naar Delft.com

 

Evenementen & activiteiten 

Er worden talloze evenementen en activiteiten georganiseerd in onze prachtige binnenstad. De keuze is reuze! Geen zorgen: wij maakten een overzichtelijk schema voor je. Zo weet je zeker dat je niets hoeft te missen.

HIGHLIGHTS

/

Dit mag je niet overslaan tijdens jouw bezoek aan Delft:

- Maak een selfie bij de kerstboom

- Eet een oliebol bij de kraam naast de Oude Kerk

- Beklim de Nieuwe Kerk 

WINKELEN

/

HET MODERNE WINKELGEBIED

/

DE ZUIDPOORT

/

Ook de grote winkelsketens ontbreken niet in Delft. Die vind je op het Bastiaansplein. Hier kun je terecht voor hippe kleding, leuke spullen voor in huis, make-up en electronica. Pak tussendoor of na het winkelen de bioscoop of het theater mee. Die liggen ook aan dit plein. Onder het Bastiaansplein zit een grote parkeerplaats, dus alles wat je hebt geshopt, kan makkelijk en snel mee naar huis. 

WINKELEN

Delft heeft twee soorten winkelgebieden: het historische winkelgebied en het moderne winkelgebied. Ze zijn beide de moeite waard om te bezichtigen tijdens je bezoek aan Delft. Waarom? Lees gauw verder. 

HET HISTORISCH WINKELGEBIED

/

DE KLIS

Ten noorden van de Markt vind je bijzondere winkelconcepten, leuke galeries en boetiekjes in prachtige grachtenpanden. Op zoek naar bijzondere sieraden, smaakvolle thee of ambachtelijke chocolade? Hier vind je het allemaal. Het winkelgebied is autoluw, waardoor je heerlijk kunt slenteren over de grachten. Wil je even uitrusten van al dat winkelen? Langs de grachten zijn tal van lunchrooms en cafeetjes gevestigd.

DE MARKT

/

De Markt is zonder twijfel het sfeervolste plein van Delft, met het oude stadhuis en de Nieuwe Kerk als echte blikvangers. Ben je op zoek naar authentieke Delfts Blauwe souvenirs? Dan moet je hier zijn. Verder zijn er gezellige kroegen met grote terrassen en bijzondere speciaalzaken te vinden. Alles is in de wintermaanden versierd in kerstsfeer. Iedere donderdag is er van 10.00 tot 17.00 uur een grote warenmarkt. 

HARTJE DELFT

/

De Oude en Nieuwe Langendijk bevinden zich in het stadshart van Delft. Gastvrije winkeliers geven je graag deskundig advies op het gebied van hardlopen, over een muziekinstrument, bril- of contactlenzen of een antiek meubelstuk. Iedere winkel heeft een eigen specialiteit. Ook kun je hier goed shoppen voor een kerstoutfit. Puf uit en kom bij op een van de terrasjes op de Brabantse Turfmarkt.

HOSTEL

/

Hostel Delft

AIRBNB

/

Bekijk hier het overzicht op Airbnb.

Wil je overnachten in Delft? Wij hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet!

MariekeZelissePhotography-2817.jpg

Heerlijk uit eten in de Delftse binnenstad? Of duik je liever de kroeg in? Kies uit een van de volgende mogelijkheden. 

TIP

/

Een écht lekkere oliebol is fluffy, knapperig en nog een beetje warm van binnen. Je scoort dé Delftse oliebol bij de kraam van Denies op de hoek van de Oude Kerkstraat. 

LUXE

/

De Centrale

Les Copains

Les Vieux Jean

Restaurant Kruydt

Restaurant VOC

Restaurant La Tasca

Van Der Dussen

Visrestaurant 't Crabbetje

Naast alle evenementen en activiteiten in de binnenstad zijn er natuurlijk talloze uitgaansmogelijkheden in Delft, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Van museum tot theater: wij geven je het overzicht. 

bottom of page