• Redactie

NOG MAAR 4 WEKEN: LICHTJESAVOND DELFT


Op dinsdag 11 december gaan De Donkere Dagen van Delft officieel van start met een van de grootste kerstevenementen van Nederland: Lichtjesavond. Wat ooit begon als activiteit rondom de ontsteking van de lichtjes in de kerstboom is in twintig jaar tijd uitgegroeid tot een bijzonder spektakel, waarnaar Delft en omstreken ieder jaar weer uitkijkt.

Om 16.00 uur begint Lichtjesavond met een mooi gevuld programma door de hele Delftse binnenstad. Denk bijvoorbeeld aan de kerstmarkt, waar je de mooiste cadeaus voor onder de boom, leuke accessoires en allerlei heerlijke delicatessen kunt vinden. Op het Doelenplein start op dat moment een speciaal programma voor kinderen onder de noemer: Lichtjesavond Junior en op de Markt, het middelpunt van Lichtjesavond, beginnen verschillende muzikale optredens. Om 18.45 uur vindt op de Markt de spectaculaire opening plaats, met onder meer een toespraak van burgemeester Marja van Bijsterveldt en een optreden van LA The Voices. Tijdens de opening worden ook de duizenden lampjes in de gigantische kerstboom ontstoken. Wil je de drukte ontlopen? Volg vanaf de Beestenmarkt de opening via livestream op groot scherm of vanuit huis via www.lichtjesavonddelft.nl. Om 17.45 uur is de speciale (meer rustige) kinderopening op de Markt, waarbij Marja van Bijsterveldt vanaf het podium een kerstverhaal voorleest. Bij Cafe de Oude Jan kan je plaatsnemen bij de biergarten op het plein, op de Beestenmarkt staat een muziekpodium, op het Vesteplein is een podium te vinden waar Delftse amateurgroepen optreden en op het Bastiaansplein zijn alle Delftse dansgroepen terug te vinden. Daarnaast zijn er nog een tal van binnenlocaties met een sfeervol programma. Het volledige overzicht is binnenkort te vinden via www.lichtjesavonddelft.nl.

Optreden op Lichtjesavond?

Pak je kans om op te treden op de druk bezochtste avond van Delft: Lichtjesavond. Wil je ook je kunsten aan duizenden mensen laten horen? Betover jij de feestvierende, hossende, choco- en gluhwein drinkende massa? Geef jij licht in de winter op dit sprookjesachtige evenement? Luid je met ons de gezelligste periode van het jaar in? Club Delft zoekt dansers, singer-songwriters, koren, goochelaars, leuke acts, standup comedians, opzwepende en stille nacht zangers....Kortom, iedereen die zich aangesproken voelt! ClubDelft krijgt een eigen podium op het Vesteplein tussen 16.00 en 22.00 uur. Meld je ideeën aan info@clubdelft.nl

Wil je met je dansgroep optreden op Lichtjesavond? Er zijn nog enkele plekken beschikbaar op het danspodium op het Bastiaansplein. Geef je op via info@deburgemeesters.nl

Programma

Het programma van Lichtjesavond Delft is binnenkort te bekijken via www.lichtjesavonddelft.nl.