• Redactie

LICHTJESAVOND DELFT: DIT IS HET PROGRAMMA


Nog iets minder dan een week en dan is het zover. Dinsdag 11 december gaan de Donkere Dagen van Delft officieel van start met één van de grootste kerstevenementen van Nederland: Lichtjesavond. Wat ooit begon als activiteit rondom de ontsteking van de lichtjes in de kerstboom is in twintig jaar tijd uitgegroeid tot een bijzonder spektakel, waarnaar Delft en omstreken ieder jaar weer uitkijkt.

Tijdens Lichtjesavond is er van alles te doen in de Delftse binnenstad. Organisator De Burgemeesters is, samen met al haar partners, de afgelopen maanden druk bezig geweest met het samenstellen van een aantrekkelijk programma. Neem voordat je Lichtjesavond gaat bezoeken het volledige programma, inclusief praktische bezoekersinformatie, door op de website. Er worden voorafgaand en tijdens Lichtjesavond verschillende veiligheidsmaatregelen getroffen waardoor straten zijn afgesloten, er op verschillende plekken niet geprogrammeerd wordt of andere maatregelen zijn genomen. Al deze informatie is te vinden op: www.lichtjesavonddelft.nl

Programma

Er is tijdens Lichtjesavond werkelijk van alles te beleven in de Delftse binnenstad. Benieuwd naar het programma? Deze is hier te bekijken.

Looproutes tijdens Lichtjesavond

In verband met de verwachte drukte zijn er vier looproutes ingevoerd. (Magenta: Oude Kerk, Geel: Doelenplein, Groen: Bastiaansplein, Oranje: Beestenmarkt) Vanaf de Markt kies je een van de routes. Zo beweeg je je gemakkelijk door de straten van Delft en mis je niets van alles wat er op Lichtjesavond te beleven is. De plattegrond kan je downloaden via: www.lichtjesavonddelft.nl

Volg Lichtjesavond LIVE!

Ben je niet in de gelegenheid om Lichtjesavond te bezoeken of wil je de drukte op de Markt ontlopen? Via www.lichtjesavonddelft.nl kan je vanaf 18:30 uur de openingsshow volgen via de livestream. Daarnaast kan je tussen 18:45 en 19:45 uur de livestream ook bekijken op groot scherm op de Beestenmarkt.

Ga goed voorbereid op pad

De belangrijkste informatie hebben we alvast voor je op een rijtje gezet. Lichtjesavond is gratis toegankelijk en voor alle leeftijden te bezoeken. Het kan druk zijn in de stad, dus volg de aanwijzingen en het aanwezige (veiligheids)personeel en/of hulpdiensten op en let goed op elkaar.

Bereikbaarheid

Wij adviseren je om het het OV naar Lichtjesavond te reizen. Het programma start al op Centraal Station, wel zo leuk! Kom je met de auto? Hou er rekening mee dat tijdens het evenement alle parkeergarages vol zullen raken. Kom dus op tijd. Het parkeren van je fiets kan je doen in de onbewaakte fietsenstalling op het Sint Agathaplein, waar je tevens gratis je fietsverlichting kan laten repareren.

Veiligheid

De EHBO post is te vinden in Inloopcentrum de Jessehof (Burgwal 50). Vermiste kinderen worden tijdens Lichtjesavond opgevangen in het stadhuis.

Sanitair & afval

Tijdens Lichtjesavond kan je gebruik maken van toiletvoorzieningen bij de horeca of één van de openbare toiletten zoals aangegeven op de website. Gooi tijdens Lichtjesavond geen afval op de grond maar deponeer het in de daarvoor geplaatste afvalbakken.

Blijf op de hoogte

Blijf tijdens Lichtjesavond op de hoogte van wijzigingen in het programma, veiligheidsmaatregelen en calamiteiten via onze social media kanalen: Facebook, Twitter en Instagram. Heb je tijdens je bezoek vragen? Het webcare team zit klaar om al jouw vragen te beantwoorden via het Whatsapp nummer: 06-25123908 of Facebookchat.