• Redactie

LICHTJESAVOND DELFT 2018 IS BEGONNEN


Vandaag is het zover: Lichtjesavond Delft 2018! We hebben er ontzettend veel zin in. Lichtjesavond markeert het begin van De Donkere Dagen van Delft, een gezellige periode vol warmte en winterse activiteiten in de stad. En dat gaan we vanavond goed vieren! In de hele stad is het gezellig.

Wat je niet mag missen:

- Lichtjesavond Junior voor de kids, dit jaar met het speciale Donkere Dagen van Delft Kinderpaspoort! Kijk hier wat er allemaal te doen is voor de kleintjes en mis ook vooral de officiële Kinderopening om 17:30 uur op de Markt niet.

- De ontsteking van de kerstboom met een spectaculaire kerstshow op de Markt natuurlijk! Om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van deze bijzondere show, kun je deze ook bekijken via een livestream op de Beestenmarkt, of gewoon vanuit je huis. De livestream begint om 18:30 en bekijk je hier.

Voor het hele programma kun je hier terecht.

Belangrijke informatie:

Looproutes tijdens Lichtjesavond In verband met de verwachte drukte zijn er vier looproutes ingevoerd. (Magenta: Oude Kerk, Geel: Doelenplein, Groen: Bastiaansplein, Oranje: Beestenmarkt) Vanaf de Markt kies je een van de routes. Zo beweeg je je gemakkelijk door de straten van Delft en mis je niets van alles wat er op Lichtjesavond te beleven is. De plattegrond kan je downloaden via: www.lichtjesavonddelft.nl Volg Lichtjesavond LIVE! Ben je niet in de gelegenheid om Lichtjesavond te bezoeken of wil je de drukte op de Markt ontlopen? Via www.lichtjesavonddelft.nl kan je vanaf 18:30 uur de openingsshow volgen via de livestream. Daarnaast kan je tussen 18:45 en 19:45 uur de livestream ook bekijken op groot scherm op de Beestenmarkt. Ga goed voorbereid op pad De belangrijkste informatie hebben we alvast voor je op een rijtje gezet. Lichtjesavond is gratis toegankelijk en voor alle leeftijden te bezoeken. Het kan druk zijn in de stad, dus volg de aanwijzingen en het aanwezige (veiligheids)personeel en/of hulpdiensten op en let goed op elkaar. Bereikbaarheid Wij adviseren je om het het OV naar Lichtjesavond te reizen. Het programma start al op Centraal Station, wel zo leuk! Kom je met de auto? Hou er rekening mee dat tijdens het evenement alle parkeergarages vol zullen raken. Kom dus op tijd. Het parkeren van je fiets kan je doen in de onbewaakte fietsenstalling op het Sint Agathaplein, waar je tevens gratis je fietsverlichting kan laten repareren. Veiligheid De EHBO post is te vinden in Inloopcentrum de Jessehof (Burgwal 50). Vermiste kinderen worden tijdens Lichtjesavond opgevangen in het stadhuis.

Sanitair & afval Tijdens Lichtjesavond kan je gebruik maken van toiletvoorzieningen bij de horeca of één van de openbare toiletten zoals aangegeven op de website. Gooi tijdens Lichtjesavond geen afval op de grond maar deponeer het in de daarvoor geplaatste afvalbakken.

Blijf op de hoogte

Blijf tijdens Lichtjesavond op de hoogte van wijzigingen in het programma, veiligheidsmaatregelen en calamiteiten via onze social media kanalen: Facebook, Twitter en Instagram. Heb je tijdens je bezoek vragen? Het webcare team zit klaar om al jouw vragen te beantwoorden via het WhatsApp nummer: 06-25123908 of Facebookchat.