• Redactie

6 feitjes over de Delftse kerstboom die je wil weten!

De kerstboom op de Markt is een heus begrip in Delft. Ieder jaar worden tijdens Lichtjesavond de lampjes in de boom traditioneel ontstoken. Maar hoe groot is die boom nou precies en hoeveel lampjes telt hij? Wij zetten de leukste feitjes over de boom voor je op een rijtje.


- De Delftse kerstboom is maar liefst 16 meter hoog.

- In de kerstboom branden 1.500 LED lampjes.

- Een groot deel van de ballen in de kerstboom is gemaakt van organisch materiaal in plaats van plastic, biologisch verantwoorde kerstballen dus!

- Tijdens Lichtjesavond komen zo’n 40.000 mensen de kerstboom bewonderen.

- Van 10 t/m 28 december kun je selfies komen maken bij de kerstboom. Post ze met #dedonkeredagenvandelft en win een leuke prijs!

- De kerstboom wordt ieder jaar gerecycled. Afgelopen jaren werden er houtsnippers van gemaakt, maar dit jaar zijn we op zoek naar een nieuwe manier om de boom te verwerken. Bijvoorbeeld in een huisparfum of een lekker biertje. Heb jij een goed idee? Zend deze dan in naar info@dedonkeredagenvandelft.nl.


Wil je weten waar je, naast de kerstboom, nog meer leuke dingen kunt bezichtigen tijdens jouw bezoek aan Delft? Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet, zodat jij Delft optimaal kunt gaan ontdekken tijdens De Donkere Dagen van Delft! Je leest het hier.