• Redactie

De lekkerste Delftse oliebollen haal je hier

Morgen is het zover, 2019 komt ten einde en met elkaar zullen we proosten op het nieuwe decennium. Maar dit kan natuurlijk niet zonder het nuttigen van een oliebol! De redactie zet voor jou de plekken met de lekkerste oliebollen in de binnenstad op een rijtje.


gif
 

De kraam van Denies

Wij kunnen ons niet meer voorstellen dat de kraam van Denies niet tijdens De Donkere Dagen van Delft op de Voorstraat staat. Op oudjaarsdag staat hier dan ook altijd een aardige rij van mensen die oliebollen en appelbeignets komen scoren. Woon je niet in het centrum? Denies heeft ook een kraam staan bij de Makro te Schieweg 104.

 

Stadsbakkerij de Diamante Ring

Als stadsbakker kunnen zij natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Voor de winkel van de Diamante Ring staat een kraam waar je terecht kunt voor heerlijke oliebollen, met én zonder krenten. De Diamante Ring bevindt zich te Choorstraat 9.

 

Bakker Suikerbuik

De naam zegt het eigenlijk al, voor zoetigheden moet je bij Bakker Suikerbuik zijn! Zo ook voor een lekkere verse oliebol. Voor de deur worden de bolletjes af en aan gebakken. Bakker Suikerbuik bevindt zich op de Hippolytusbuurt 22-24.

 

Jans

Oliebollen zijn lekker, maar deze bakker staat bekend om zijn appelbeignet. De beignets worden voornamelijk op bestelling gebakken om voedselverspilling tegen te gaan. Wil jij er ook een paar bestellen? Dat kan hier door een privé-berichtje te sturen. Je vind Jans te Brabantse Turfmarkt 87.

 

Bakker Jaap

Nog een bakker gespecialiseerd in appelbeignets! Iedere dag bakt Bakker Jaap deze heerlijke appelhapjes vers. Je vindt de bakkerij te Wijnhaven 5.

 

Van Maanen

Ook bij bakker van Maanen kun je terecht voor oliebollen. Deze bollen zijn goede bekenden van de oliebollen testen. Ben je benieuwd wat er in de bollen zit? Kijk dan eens hier.


Meer weten over winkels, horeca en bezienswaardigheden van Delft? Ontdek Delft hier.