• Redactie

Dit waren De Donkere Dagen van Delft

Gisteren hebben we De Donkere Dagen van Delft officieel afgesloten door met elkaar te proosten op het nieuwe jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Delft. We blikken graag nog even met jullie terug op de highlights van dit jaar.


Lichtjesavond

Dinsdag 10 december werden De Donkere Dagen van Delft officieel ingeluid tijdens de 21e editie van Lichtjesavond. We luisterden naar verhalen, ontstaken lampjes in de Kerstboom, liepen langs de honderden kramen lange Lichtjesmarkt, luisterden naar liederen en dronken glühwein (of warme chocolademelk). Met dank aan hoofdpartner De Laatste Eer.


Lichtjesweek

Na Lichtjesavond gingen we direct door met de eerste editie van Lichtjesweek. Een week waarin de Lichtjesavond activiteiten van verschillende ondernemers, zoals de Biergarten op het Heilige Geestkerkhof, langer door gingen en aangevuld werden door verschillende andere leuke evenementen zoals de kerstmarkt op de Koepoortplaats en de derde editie van de Santa Run.


Oud & Nieuw

Ook tijdens oud en nieuw was er een hoop te beleven in Delft. Op oudjaarsdag begon de pret al bij de Oude Jan in de middag, waarna we om 00:00 uur met elkaar proosten op het nieuwe jaar en bekend werd dat er in Delft en grote prijs was gevallen. Op onder andere de Markt konden liefhebbers genieten van prachtig vuurwerk, waarna de échte feestjes van start gingen in de Kromstraat, bij de Bierfabriek, in de Flora en bij menig Delftenaar thuis. De mensen die na een paar uurtjes slapen en een verse oliebol nog steeds in de feeststemming waren, konden op nieuwjaarsdag traditiegetrouw een dansje wagen bij Dixxo Herman in de Koornbeurs. 2020 is prachtig begonnen in Delft
Nieuwjaarsreceptie Gemeente Delft

Om De Donkere Dagen van Delft af te sluiten, kon men gister terecht in het Oude Stadhuis op de Markt voor een drankje en de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Marja van Bijsterveldt. Er werd geproost op het nieuwe jaar tijdens deze Nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Delft en terug gekeken op een prachtige (helaas niet witte) periode. Tot volgend jaar!Wil jij volgend jaar als eerste op de hoogte worden gebracht van alle activiteiten in Delft tijdens de Donkere Dagen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.