• Redactie

Eindelijk, dit is het complete programma van Lichtjesavond!

We werden even in spanning gehouden. Maar eindelijk is het zover, het hele programma van Lichtjesavond staat online. Zoals altijd is er weer van alles te beleven in de Delftse binnenstad, maar zoals de organisatie eerder al aangaf gaan er wel wat dingen veranderen. De belangrijkste punten zetten wij voor je op een rijtje:


 

1. De openingsshow op de Markt gaat toch door!

Eerder was er sprake van dat de spectaculaire openingsshow op de Markt niet meer door zou gaan. Maar daar hebben verschillende ondernemers en bedrijven een stokje voor gestoken. Het Konings Huys is partner geworden en zorgt er, samen met andere marktondernemers voor dat het programma toch door kan gaan. Daarnaast leveren ook De Laatste Eer, Pathé Delft en McDonald's Delft een bijdrage aan het marktprogramma. In samenwerking met de Laatste Eer heeft organisator De Burgemeesters een thema gekoppeld aan de openingsshow, denken en herdenken aan de mensen om je heen of hen die niet meer bij je zijn. Meer daarover lees je hier. Twee verhalen zullen in de openingsshow worden uitgelicht.


En het wordt nog beter: de hele show wordt ook nog eens opgenomen door TV West, nog meer mensen kunnen gaan meegenieten.

 

2. Er zijn dit jaar niet 1, maar 2 openingsshows

Je leest het goed, er zijn dit jaar maar liefst 2 openingsshows. Ze zijn allebei precies hetzelfde en de organisatie raadt je aan om naar de tweede show om 20.00 uur te gaan. De eerste show om 18.45 uur zal naar verwachting al vroeg helemaal vol zijn. Hoe dat kan? In kader van veiligheid laat organisator de Burgemeesters, in opdracht van gemeente Delft en de veiligheidsdiensten, een maximaal aantal bezoekers op de Markt toe. Daarna gaan alle hekken dicht. Meer daarover lees je hier.

 

3. Joepie, Zuidpoort doet wel mee

Moodz Delft en Sevenhills Delft zorgen ervoor dat er dit jaar, samen met Pathé Delft, Theater de Veste en OPEN, toch een programma gaat plaatsvinden op Vesteplein. En niet zomaar eentje. Er komen bigbands, je kan knutselen, springen op een springkussen en nog veel meer. Je leest erover in het programma van Lichtjesavond. Dankjewel ondernemers!

 

4. Opletten: er worden ingangen naar de Markt afgesloten

Je las het hierboven al, er worden verschillende veiligheidsmaatregelen genomen op en rondom de Markt. Tijdens Lichtjesavond is het namelijk druk op de Markt. Op het plein wordt daarom wegens veiligheid een maximaal aantal mensen toegelaten, die bij ingang worden geteld door speciale camera's. Is de Markt vol? Dan gaan de hekken dicht. U mag dan niet meer op de Markt. Deze maatregelen neemt de organisatie, in opdracht van gemeente Delft en veiligheidsdiensten voor uw veiligheid.  Deze maatregel geldt voor de kinderopening op 17.45 uur, en voor de twee shows daarna. Kunt u niet terecht bij de show om 18.45 uur? Ga dan naar de show om 20.00 uur. Beide zijn precies hetzelfde. Hier lees je alles over de veiligheidsmaatregelen op de Markt.


 

5. Wauw, er komt een Lichtjesavond op locatie programma

Voor hen die wegens omstandigheden Lichtjesavond niet kunnen bezoeken, organiseren De Burgemeesters vanaf dit jaar Lichtjesavond op locatie in Reinier de Graaf gasthuis en Pieter van Foreest, locatie buytenweye. Op beide locaties komen koren te staan en kunnen bewoners/patienten het programma meekijken op groot scherm. Klik hier voor meer informatie.

 

6. Je kan de openingsshow bekijken met een bak popcorn op je schoot

Pathé Delft is partner geworden van Lichtjesavond en gaat de openingsshow live uitzenden op groot scherm. Helemaal gratis te bezoeken. Je moet alleen wel even hier reserveren. (Oh, en het is rolstoel toegankelijk).

 

7. Er is een speciaal programma voor kinderen

Op vier verschillende plekken in de stad is vanaf 16.00 uur een gezellig kinderprogramma te vinden. Springen op springkussens, er is een zweefmolen, er zijn knutseltafels en nog veel meer. Bekijk hier het kinderprogramma van Lichtjesavond.

 

8. Stadsradio Delft bouwt een mobiele studio

Dat je de openingsshow op TV West kan kijken wisten we al, maar op we website van Lichtjesavond Delft lezen we ook van Stadsradio Delft tussen 18.00 en 22.00 uur een live uitzending maakt vanuit een mobiele studio op de Markt. Hoe leuk is dat?!

 

9. Er zijn vier looproutes in de stad

In verband met de verwachte drukte zijn er vier looproutes ingevoerd. Vanaf de Markt kies je één van de routes. Zo beweeg je je gemakkelijk door de straten van Delft en mis je niets van alles wat er op Lichtjesavond te beleven is. 

Magenta : Richting Oude Kerk 

Geel:   : Richting Doelenplein

Groen :  Richting Bastiaansplein 

Oranje : Richting Beestenmarkt

Bekijk hier de digitale looproutes plattegrond.

 

10. Struinen langs kerstkramen

Lichtjesavond is niet compleet zonder het rondstruinen over de sfeervolle Lichtjesmarkt. In de stad staan meer dan honderd kramen en verkooppunten met bijzondere snuisterijen en curiosa, winterse lekkernijen en mooie kerstdecoraties. Zin in!

 

11. Allemaal binnenprogramma's

Op de website vinden we naast de buitenprogramma's ook heel veel binnenactiviteiten. Zo gaat Theater de Veste open en vinden we daar heel veel dansvoorstellingen, heeft OPEN een cultureel programma, kunnen we naar muziek luisteren in het Stadskantoor en de Stationshal en speelt Filmhuis Lumen films af. Bekijk hier het binnenprogramma.


 

Genoeg te beleven tijdens Lichtjesavond. Benieuwd geworden naar het hele programma en alle bezoekersinformatie? Bekijk hier meer.