• Redactie

Laatste informatie over Lichtjesavond

Het is bijna zover... Lichtjesavond Delft! ✨🎅

Organisator De Burgemeesters heeft de belangrijkste informatie voor je op een rij gezet. Blijf tijdens Lichtjesavond volledig up to date via onze twitter (www.twitter.com/ddvdelft), De Donkere Dagen van Delft & Instagram (www.instagram.com/dedonkeredagenvandelft).


💃 Programma Bekijk hier het volledige programma van Lichtjesavond Delft: www.lichtjesavonddelft.nl. Tevens vind je hier het speciale Lichtjesavond Junior programma.


⛔ Let op: deze ingangen naar de Markt zijn afgesloten Tijdens Lichtjesavond is het druk op de Markt. Op het plein wordt daarom wegens veiligheid een maximaal aantal mensen toegelaten, die bij ingang worden geteld door speciale camera's. Is de Markt vol? Dan gaan de hekken dicht. Je mag dan niet meer op de Markt. Deze maatregelen neemt de organisatie, in opdracht van gemeente Delft en veiligheidsdiensten voor jouw veiligheid. Deze maatregel geldt voor de kinderopening op 17.45 uur, en voor de twee shows daarna. Kan je niet terecht bij de show om 18.45 uur? Ga dan naar de show om 20.00 uur. Beide zijn precies hetzelfde. Bekijk hier welke ingangen zijn afgesloten: http://bit.ly/lichtjesavond-veiligheid


🎥 Live Wil je om 18.45 uur de drukte op de Markt ontlopen? Bekijk de openingsshow live via TV West, Facebook, op groot scherm op De Beestenmarkt en Doelenplein of in de bioscoopzaal van Pathé Delft. Reserveer hier je stoelen: http://bit.ly/lichtjesavond-reserveren


📻 Luister mee Tussen 18.00 en 22.00 uur kan je luisteren naar de live uitzending van Stadsradio Delft (106.3 FM), opgenomen vanuit een mobiele studio op de Markt.


🚸 Looproutes In verband met de verwachte drukte zijn er vier looproutes ingevoerd. Bekijk de digitale plattegrond op www.lichtjesavonddelft.nl. (Let op: diverse straten zijn tijdens Lichtjesavond afgesloten en/of ingesteld als eenrichtingsverkeer).


🚌 Bereikbaarheid Wij adviseren je om lopend of met OV naar Lichtjesavond te reizen. De stad is gemakkelijk bereikbaar vanaf Station Delft, waar tevens het programma van Lichtjesavond al van start gaat. Kom je met de fiets, dan kan je deze parkeren op het Sint Agathaplein of Bastiaansplein. Kom je met de auto? Dan kan je deze parkeren in de Prinsenhofgarage of één van de andere Delftse garages.


🚑 EHBO & vermiste kinderen De EHBO post is te vinden in Inloopcentrum de Jessehof (Burgwal 50). Meld een vermist kind direct bij de organisatie (middels het aanspreken van één van de medewerkers met een geel hesje of beveiliging). Vermiste kinderen kunnen naar de EHBO worden gebracht.


🚽 Toiletten Bezoekers kunnen gebruik maken van toiletten bij de Delftse horeca. Tevens zijn er openbare toiletten in de Halsteeg, OPEN (Bibliotheek), Jumbo Bastiaansplein, Oude Langendijk (fietsenstalling), Hema, McDonalds. Een Invalide toilet vindt u bij OPEN (Bibliotheek).


🚮 Afval Gooi je afval niet op de grond maar maak gebruik van de vele prullenbakken die verspreid staan in de binnenstad. Op de Markt vragen wij je om afval te scheiden en in de juiste prullenbakken te deponeren.


🔞 Geen alcohol Wij schenken geen alcohol onder de 18!


🏠 Buurtbewoners Woont u in de binnenstad en wilt u weten wat u te wachten staan? Kijk dan hier: http://bit.ly/Lichtjesavond-bewoners


💟 Speciale plek voor mensen met een beperking Is de drukte op de Markt voor u, uw kind of iemand anders in uw omgeving wegens een beperking teveel, maar wilt u toch de openingsshow bijwonen? Wij stellen enkele plekken in het stadhuis ter beschikking, waar het achter de ramen een stuk rustiger is. Te reserveren via www.lichtjesavonddelft.nl


♿ Roelstoeltoegankelijkheid Tijdens Lichtjesavond is het erg druk in de stad. Dat kan problemen opleveren als u in een rolstoel zit. Indien gewenst kunt u een speciale rolstoelplaats reserveren om de openingsshow via een liveverbinding op een groot scherm vanuit een bioscoopzaal in Pathé Delft te bekijken. Reserveren: http://bit.ly/lichtjesavond-reserveren


📱Vragen? Heb je tijdens Lichtjesavond vragen? Stel ze via twitter: @DDvDelft of gebruik #lichtjesavond, gebruik onze Facebook chat, of stel je vraag via Whatsapp: 06-21417891


❗ Let op: houd uw persoonlijke eigendommen goed in de gaten. Let op zakkenrollers!


Bekijk alle veelgestelde vragen via www.lichtjesavonddelft.nl


💜 Lichtjesavond Delft wordt mede mogelijk gemaakt door: Met dank aan De Laatste Eer (Delfts Leven). Gemeente Delft, Het Konings Huys, Centrummanagement Delft - SCMD, BOB Delft, McDonald's, Pathé, WestCord Hotel Delft, Moodz Eten En Drinken, Sevenhills, ImproveHampshire Hotel- Delft Centre, Pieter van Foreest, Reinier de Graaf, Theater de Veste, Beestenmarkt Delft, Café de Oude Jan, GroenRijk Rijswijk ('t Haantje), Deworrying. LEF Delft, GRK&ZO, HANNO - Groots café, De Marktmeesters.


Productie & organisatie: De Burgemeesters