• Redactie

Let op: er zijn meerdere openingsshows tijdens Lichtjesavond

Wegens het beperkte aantal bezoekers dat dit jaar tijdens Lichtjesavond wordt toegelaten op de Markt heeft organisator De Burgemeesters een slimme oplossing bedacht, er zijn dit jaar tijdens Lichtjesavond maar liefst drie openingsshows. Wat? Ja, je hoort het goed. Drie openingsshows!


Kinderopening Alle kinderen en papa's en mama's kunnen zich om om 17.45 uur verzamelen op de Markt. Burgemeester Marja van Bijsterveldt leest dan vanaf het middenpodium een spannend kerstverhaal voor en misschien gaan de lampjes in de kerstboom ook nog wel aan. De kerstman zal aanwezig zijn, en McDonald's Delft deelt maskertjes en heerlijke voordeelcoupons uit. 


Twee openingsshows De openingsshow gaat om 18.45 uur van start, waarbij verwacht wordt dat de markt al vroegtijdig vol zal zijn. Daarom raden wij je aan om gebruik te maken van de tweede openingsshow om 20.00 uur, die precies hetzelfde is als de eerste. De lampjes in de kerstboom worden opnieuw aangestoken, alle artiesten zijn erbij en ook de burgemeester is aanwezig.


Wat gebeurd er als de Markt vol zit?

Daarover lezen wij op de website van Lichtjesavond het volgende:


Tijdens Lichtjesavond is het druk op de Markt. Op het plein wordt daarom wegens veiligheid een maximaal aantal mensen toegelaten, die bij ingang worden geteld door speciale camera's. Is de Markt vol? Dan gaan de hekken dicht. U mag dan niet meer op de Markt. Deze maatregelen neemt de organisatie, in opdracht van gemeente Delft en veiligheidsdiensten voor uw veiligheid.  Deze maatregel geldt voor de kinderopening op 17.45 uur, en voor de twee shows daarna. Kunt u niet terecht bij de show om 18.45 uur? Ga dan naar de show om 20.00 uur. Beide zijn precies hetzelfde. 

Wil je weten waar de Markt precies is afgesloten? Bekijk onderstaande kaart of lees hier de informatie van organisator De Burgemeesters. Benieuwd naar het programma, die lees je hier.