• Redactie

Midwintermalen bij Molen de Roos

Aanstaande zondag, 15 december, wordt op Delftse Molen de Roos gevierd dat de dagen weer gaan verlengen en de natuur zich voorbereidt op een nieuwe groeiseizoen. Van 17:00 tot 20:00 uur zijn bezoekers welkom in de sfeervol verlichte molen. Bij voldoende wind gaat de molen ook malen.


Molenaars en molengidsen laten de molen graag van binnen aan bezoekers zien. Delfts kamerkoor Ars Vocalis treedt op en de Delftse band Widar Volk speelt wereldmuziek. Op het terrein van de molen is allerlei lekkers te verkrijgen, waaronder versnaperingen van molenmeel. Ook wordt de nieuwe uitgave van het boek 'Van stadswal naar tunneldak', over de geschiedenis van de Delftse molen, onder aandacht gebracht. Een must voor iedere molen- en Delftliefhebber.


Voorafgaand aan het Midwintermalen (16:30 uur), treedt de harmoniekapel van de oude Gistfabriek op in de tent aan het Agnetapark. Hierna vertrekt om 17:00 uur, onder muzikale begeleiding, een lampionnenoptocht richting de molen. Daar wordt een oude december-traditie in ere hersteld: aan buurtbewoners en (oud)Gist-medewerkers wordt een gratis blokje Koningsgist uitgedeeld, zoals in vroeger tijden bij het poortgebouw van de Gist. Iedereen is welkom om mee te lopen in de optocht. Neem een eigen lampion of lichtje mee. Lampionnen zijn in beperkte mate en tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar bij de tent in het Agnetapark.


Benieuwd wat er tijdens De Donkere Dagen van Delft allemaal nog meer te doen is in Delft? Bekijk hier het evenementenoverzicht.