• Redactie

Na Lichtjesavond nog 5 dagen feest in de stad met Lichtjesweek

Er verschijnt een nieuw evenement op de Delftse evenementenkalender. Dinsdag 10 december wordt met Lichtjesavond de aftrap gegeven en worden er zes dagen lang activiteiten en evenementen georganiseerd in de binnenstad. Na veel inspanning is het gelukt om dit gezamenlijk te presenteren onder de noemer: Lichtjesweek.


Guy Verbeek van conceptbureau De Burgemeesters, één van de initiatiefnemers, vertelt over het ontstaan van Lichtjesweek. “Nadat wij voor de eerste keer Lichtjesavond hadden georganiseerd in 2018 werd met ondernemers al gesproken over het beter gebruik maken van de gezamenlijke investering die we doen voor Lichtjesavond. Eén van de ideeën daarbij was Lichtjesweek waarbij ik in eerste instantie dacht dat het dit jaar hiervoor te vroeg zou zijn. Toch hebben we met elkaar gekeken naar de mogelijkheden en kwamen erachter dat er meer dan voldoende enthousiasme was dit jaar om alvast een proef te gaan draaien. We zijn met gemeente Delft aan tafel gegaan en daardoor is het mogelijk om nu al te starten met Lichtjesweek, een jaar eerder dan verwacht” vertelt Guy enthousiast.


Alle activiteiten die plaatsvinden tussen dinsdag 10 december en zondag 15 december worden gezamenlijk gepresenteerd onder de noemer Lichtjesweek. Door alle evenementen met elkaar te verbinden verwachten de initiatiefnemers veel meer bezoekers naar de stad te kunnen trekken. Dit jaar wordt er goed gekeken naar de effectiviteit van de campagne en bij een positieve uitkomst wordt het in 2020 groter aangepakt.

Wat is er te doen?

Wat kan je tijdens Lichtjesweek doen in de binnenstad van Delft? Het volledige programma van Lichtjesweek vinden op www.lichtjesweek.nl, maar wij verklappen alvast wat je kan verwachten. Natuurlijk gaat Lichtjesweek officieel van start op dinsdag 10 december met Lichtjesavond Delft. Op deze avond worden de lampjes in de kerstboom ontstoken en een foto onder de 16 meter hoge kerstboom mag tijdens Lichtjesweek niet ontbreken. Je kan tijdens Lichtjesweek schaatsen op de schaatsbaan van Winters Delft, er is op 11 december een knusse kerstmarkt op de Koepoortplaats en op 14 en 15 december vind je de X-MAS Swan Market op de Hippolytusbuurt. Op de Heilige Geestkerkhof kan je op alle dagen neerploffen in de winterse biergarten en op 15 december kan je meerennen met de Delftse Santa Run waar geld wordt ingezameld voor het goede doel. Wat absoluut niet mag ontbreken op jouw lijstje is Midwintermalen bij Molen de Roos. Hier wordt het eerste wintergraan gemalen en er is een lichtjestocht vanuit het Agnetapark. Daarnaast zijn er nog veel meer dingen te doen zoals op zondag 15 december livemuziek in De Wijnhaven en heerlijke jazzmuziek in Hampshire Hotel Delft Centre en verschillende programma’s in het Rietveld Theater, Theater de Veste maar ook bij Pathé Delft en Filmhuis Lumen. Bekijk het hele overzicht op www.lichtjesweek.nl


Wil je als ondernemer volgend jaar meedoen aan Lichtjesweek, dan kan je nu al contact opnemen met De Burgemeesters via info@deburgemeesters.nl