top of page
MariekeZelissePhotography_klein-8052.jpg
  • Foto van schrijverRedactie

Hele stad in het teken van Lichtjesweek

Het regent lichtjes in Delft, van 13 tot en met 18 december! Niet alleen in de historische binnenstad, maar dit jaar ook daarbuiten. Voor het eerst sinds corona is er weer een Lichtjesavond te vieren. Of beter gezegd: een Lichtjesweek, waarbij elke dag iets te doen is in Delft.


De lampjes in de kerstboom op de Markt branden. Er is een Lichtjesmarkt met kraampjes. Op straathoeken en pleinen klinkt live-muziek. Kortom: het is heerlijk toeven in de binnenstad op 13 december. “Lichtjesavond is iets waar iedereen echt naar uitkijkt”, zegt burgemeester Marja van Bijsterveldt. “Het is het feest van de ontmoeting en de trots op onze mooie stad Delft! Het wordt weer sfeervol en gezellig, zoals het altijd is geweest. Dat willen we ook zo houden. We verwachten heel veel belangstelling en animo. Daarom concentreren we alle activiteiten niet meer op één dag, en vanwege de veiligheid ook niet meer op één plek. We spreiden de activiteiten uit over een hele week. Van Lichtjesavond op 13 december tot de Santa-run op 18 december. En we moeten maar zo denken: Delft biedt meer sfeer en gezelligheid dan we op één avond kwijt kunnen. Dat is het mooie van Delft, een event van een week met de stad en in de stad!”Lichtjesavond anders

Tal van Delftse culturele organisaties, ondernemers en initiatiefnemers bieden activiteiten aan. Het programma blijft nog even een verassing. Vanwege de enorme drukte die verwacht wordt, zal er veiligheidshalve alleen eind van de middag op Lichtjesavond een collectief ‘aansteekmoment’ van de lichtjes zijn. Naast het aftellen om de kerstboomverlichting te ontsteken en een kort openingswoord, leest de burgemeester dan ook een mooi kinder-kerstverhaal voor. De avond wordt dit jaar op een andere manier ingevuld.


Spreiden

Dit jaar in de avond geen centraal moment op de Markt met de burgemeester. Maar de burgemeester zoekt de Delftenaren op vijf locaties op tijdens Lichtjesavond. “Elkaar ontmoeten is het mooiste van Lichtjesavond,” aldus de burgemeester. “Dan voel je de verbondenheid van de Delftenaren en de trots op onze mooie stad.” Op vijf pleinen komt een moment van verbondenheid. De organisatie maakt nog niet bekend wanneer en hoe laat en op welke manier. Met een toespraak? Zou kunnen. Met z’n allen een kerstlied zingen? Zou zeker leuk zijn. Ook op andere dagen van Lichtjesweek is er volop ruimte voor ontmoeting en gezelligheid . Delft staat gedurende een week helemaal in het teken staat van sfeer en gezelligheid. Kom langs!

Comments


bottom of page