• Redactie

Winactie: Wie verdient er volgens jou iets extra's deze feestdagen?

Uitvaartvereniging De Laatste Eer is hoofdpartner van Lichtjesavond. Dit sfeervolle evenement past goed  bij de grootste vereniging van Delft. Het einde van het jaar is een speciale tijd, waarin iedereen even nadenkt over de mensen die dichtbij staan, die veel voor ons betekenen of veel betekend hebben in het afgelopen jaar of in het leven. Een moment van bezinnen en vooruit kijken.


“Als uitvaartvereniging willen wij graag betrokken zijn bij de mooie momenten in het leven van de inwoners van Delft en omgeving; Lichtjesavond is zo’n mooi moment,” aldus Paul de Bree, voorzitter van De Laatste Eer. “Wij vinden het belangrijk om er te zijn op de momenten dat mensen onze steun nodig hebben, verdrietig zijn en afscheid moeten nemen. Maar als uitvaartvereniging weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om er ook voor elkaar te zijn tijdens het leven. Om belangrijke en mooie momenten met elkaar te delen. Om uit te spreken wat je voor elkaar betekent.”


Even stilstaan en aan iemand denken

Een lichtje opsteken is een traditie die diep geworteld is in Nederland, maar ook in de rest van de wereld. In het verleden had dat vooral een sterk religieuze betekenis, maar dat hoeft natuurlijk niet per se. Een lichtje ontsteken om aan iemand te denken of iemand te herinneren kan iedereen, gelovig of niet gelovig. Het is een mooie manier om te laten weten dat je aan elkaar denkt en om elkaar geeft, om even stil te staan bij die personen die belangrijk voor je zijn of waren. Tijdens Lichtjesavond doen we dat op de Markt met het ontsteken van de kerstboom.


Voorafgaand aan Lichtjesavond kan deel worden genomen aan een actie die naadloos aansluit bij deze gedachte. Geef via het formulier op deze pagina antwoord op de vraag: 'Wie in jouw omgeving zet zich altijd in voor een ander en verdient het om zelf eens in de watten gelegd te worden?' en wie weet wint jouw genomineerde en geheel verzorgd diner voor twee.


Met dank aan onze partners De Laatste Eer & Restaurant Swing.

Links Paul de Bree (de Laatste Eer), rechts Maurits Ongkiehong (de Burgemeesters)